domingo, 20 de marzo de 2011

Cazadores de dragones

Obro aquest blogspot amb un títol fanstàstic, sorprenent i que estigui més lligat a una pel·licula de dibuixos animats que a una altre cosa. Però encara que sembli que possiblement no tingui cap relació en té i molta amb la paleontologia.



Amb aquest titol dona peu a un interessant llibre publicat a l'any 2007 pel paleontòleg José Luís Sanz sobre la història de la paleontologia. La meva amiga Cristina, m'ha empentat dies abans del seu interessant contingut, i que voleu que us digui, molt interessant. Fa un viatge per a la història de la paleontologia, que ens condueix mitjançant pintorescs personatges del Far-West com es feia la paleontologia en aquell moment, mètode, classificació, reconstrucció... Ens transporta també cap a Mongòlia amb aquell sentiment de llunyania i de desconeixement en dates més properes. Trobo a faltar, i espero que l'autor el tingui guardat en el seu calaix per a un segon llibre, a la Mary Anning heroïna victoriana del meu estimat Lyme Regis.


4 comentarios:

  1. Este libro es como el de Gomez Alba: nuestra biblia paleontologica. No debe faltar en nuestras bibliotecas. El primero nos sirve para clasificar la mayoria de nuestros fosiles,"CAZADORES DE DRAGONES" nos transporta a los origenes de nuestras inquietudes sobre el origen y evolucion de la vida, con un marcado protagonismo de los dinosaurios, que significaron un importante y trascendental triunfo de la vida en la tierra, cuando todavia el hombre nisiquiera era un proyecto evolutivo.

    ResponderEliminar
  2. Perdonar! en el comentario anterior se han movido frases de sitio! lo dejo otra vez!

    No tengo el libro ,pero me han entrado ganas de leerlo.Lo vi expuesto en el Cosmocaixa ,cuando fui a ver la exposición de los dinosaurios del desierto de Mongolia.Los encontré espectaculares, estaban casi todos completos.Les he sacado fotos a todos.Casi te los podías imaginar corriendo,os recomiendo que no os lo perdaís.

    ResponderEliminar
  3. Veo que Anna y Cristina comparten la misma afición que yo "los fósiles",Los dinosaurios ya los vi en la exposición, ahora solo me falta leer el libro.

    ResponderEliminar
  4. Para comprender el futuro que nos espera es necesario entender nuesto pasado. Está todo escrito en las rocas, y descifrar esos vestigios ancestrales forma parte de nuesta aficcion común
    que es la Paleontologia

    ResponderEliminar