martes, 29 de marzo de 2011

Dinosaures. Tresors del desert de Gobi

Aquests dies esta tenint lloc al CosmoCaixa una interessant exposició sobre dinosaures. Els dinosaures van dominar la Terra durant més de 160 milions d'anys. El coneixement d'aquests éssers fascinants es duu a terme a partir de la troballa de les seves restes fòssils. Des dels primers descobriments d'esquelets i ous de dinosaure el 1922, les investigacions paleontològiques a la República Popular de Mongòlia han despertat l'atenció dels experts i del públic arreu del món. Els progressos en les investigacions realitzades en els darrers vint anys han permès ampliar-ne el coneixement i demostrar-ne la relació amb els dinosaures d'Amèrica del Nord. Els dinosaures de l'Àsia Central, excepte una o dues varietats, estan tots representats en el grup de Mongòlia i proporcionen un excel·lent quadre del variat món d'animals terrestres del període cretàcic. Pel que fa a la varietat d'espècies carnívores del cretàcic, Mongòlia ostenta el primer lloc mundial, atès que gairebé cadascuna de les espècies conegudes de la resta de continents hi són presents. A més, hi ha un grup que és únicament al desert de Gobi i que comprèn gairebé les tres quartes parts de les famílies classificades pels científics.

L'incessant interès per la paleontologia potser té relació amb la creixent atenció per la situació ambiental del nostre planeta. La reconeguda gran extinció dels dinosaures, esdevinguda molt abans que aparegués l'ésser humà, potser ens servirà de recordatori de la fragilitat dels equilibris en la vida de la natura.

A l'exposició es poden veure 12 esquelets sencers de dinosaures Oviraptors, Protoceratops, Tarbosaurus, Psittacosaurus entre d'altres, a més de 50 peces de dents, nius, cranis, ous i restes òssies.

INFORMACIO COMPLEMENTÀRIA:

Exposició: del 17/02/2011 al 09/01/2012
Horari: De dimarts a diumenge i dilluns festius, de 10.00 a 20.00 h
Lloc: CosmoCaixa Barcelona, C/ Isaac Newton, 26. 08022 BARCELONA

2 comentarios:

  1. La paleontologia es una ciencia joven, que nace en el s. XVIII. Hasta ahora se calcula que no se ha encontrado ni el 10% de los tesoros que guarda en sus entrañas la tierra. Habrá que esperar que sorpresas nos guradan los futuros descubrimientos paleontológicos

    ResponderEliminar
  2. fue toda una experiencia visitarlo. Increible. La perfeccion y grandiosidad de estos seres son un triunfo mas de la evolucion de la vida

    ResponderEliminar