jueves, 31 de marzo de 2011

Museu Blau

El Museu Blau ocupa 9.000 m2 distribuïts en dues plantes amb modernes instal·lacions i serveis per a tots els públics que s'estructuren al voltant d'un immens vestíbul de lliure accés que és el punt de partida i d'arribada a tots els programes i serveis del Museu: l'exposició de referència «Planeta Vida», els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0-6 anys, les aules, la sala d'actes, els tallers, la cafeteria, el restaurant i la botiga.

Els arquitectes Herzog & de Meuron, autors de l'edifici original, han estat també els responsables de l'adaptació de la nova seu del Museu i del disseny museogràfic de l'exposició de referència «Planeta Vida», un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta i un retrat del seu present. Aquesta mostra s'inaugura amb el nucli de l'exposició, "La Terra avui', que és la part que exhibeix 4.500 peces del fons patrimonial del Museu i que ocupa més espai dins el recinte expositiu. Al llarg del 2011 s'aniran inaugurant els altres dos àmbits que en formen part: ‘La biografia de la Terra' i ‘Els laboratoris de la vida'.

El nucli de l'exposició, ‘La Terra avui', presenta una visió de conjunt de la natura que integra totes les disciplines de les ciències naturals, amb un discurs museogràfic totalment renovat i amb els recursos interactius i audiovisuals més moderns. Aquest nou espai ha permès de mostrar tresors amagats de les col·leccions d'una institució amb 132 anys d'història i que avui posseeix tres milions d'exemplars -molts de gran rellevància científica i històrica- en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica. És una exposició que se centra en el patrimoni natural de Catalunya i del seu entorn més immediat, la Mediterrània, però que també mostra materials significatius d'altres regions del planeta.

El Museu Blau és un nou equipament cultural que aporta a la ciutat una oferta cultural innovadora que fa compatibles el rigor científic i la divulgació, el sentit lúdic i el coneixement de la natura, el lleure i el debat rigorós de qüestions mediambientals vinculades amb l'actualitat.

Entrada lliure al Museu Blau, des del 27 de març fins al 30 de juny

No hay comentarios:

Publicar un comentario