lunes, 4 de abril de 2011

Las huellas de la vida

Tracy Chevalier (nascuda a Washington, DC el 19 d'octubre de 1962) és una escriptora d'èxit de novel·les històriques. La seva carrera va començar amb el llibre El azul de la virgen però va arribar la fama amb la seva novel·la La joven de la perla, un llibre basat en la creació del famós quadre La joven de la perla de Vermeer. La pel·lícula basada en la novel·la va rebre tres nominacions al Premi de l'Acadèmia en 2004.

La seva darrera novel·la, titulada en anglès Remarkable Creatures (Las huellas de la vida) es basa en la història de Mary Anning una col·leccionista anglesa de fòssils del Segle XIX. Va ser una persona rellevant i pionera en el camp dels fòssils i la paleontologia. Els seus descobriments van permetre a la gent adonar-se que van existir animals en la Terra molts milions d'anys enrere, i que per tant la versió de la creació de la Bíblia no ha de prendre's literalment.

Com és habitual en ella, Tracy Chevalier entrellaça ficció i realitat, i torna també sobre alguns motius freqüents en les seves obres: les desigualtats socials, l'encreuament entre classes, l'amistat i el talent innat. Abans que Darwin escandalitzés el món sencer amb les seves teories sobre l'origen de les espècies, va haver algú que ja dubtava, buscava, feia preguntes. Valent-se de l'ús de la primera persona, l'autora recrea no solament les vides, sinó també les veus de Mary Anning i Elizabeth Philpot, dues figures històriques, i assoleix un bon contrapunt entre dos personatges plens de contrastos –una il·lustrada, l'altra gairebé analfabeta– però unides pel seu tarannà de dones singulars en el si d'una societat de mires estretes.

Igual que va ocórrer amb La joven de la perla, també s'està preparant una versió cinematogràfica de la seva última novel·la, Las huellas de la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario